Karottunderlägg med makramé

Ett tredje karottunderlägg. Jag skulle tro att detta är ett exempel  hellre än bra och får nog ses mer som konceptidé. Det ser inte helt ut som makramé. Men jag är inte så noga med att det måste bli superfint.

makrame 1

Jag rev ett antal remsor ur ett trasigt lakan, cirka 4 centimeter breda,  vek in kanterna mot mitten och sedan dubbelt. Därefter en söm längs med hela remsan. Det blir som en 1 centimeter lång snyggt band.

Jag använda sexton remsor i bredd och gjorde fyra makraméknutar på varje varv. Vartannat varv snodde jag runt remsa 4 och 5, 8 och 9 samt 12 och 13. Kanske finns det bättre sätt men något måste man göra för att det inte ska bli fyra separata makraméflätor.

makrame 2

Jag knöt på till önskad längd. För att fästa sydde jag raksöm och sicksack så lätt som möjligt. Det avslutet tyckte jag ändå blev ganska bra.

makrame 3

Så till slut konstaterar jag att man ibland måste kolla hur saker blir när man testar. Då behöver man inte deppa om det inte blev som man tänkt sig. Det är vägen som är målet och att göra något konkret av en idé. Alla idéer kanske inte är så bra. Min teori är att bandet jag använde att knyta med blir för platt för att makraméknutarna ska bli snygga. Vad jag vet använder man mest olika tjocka runda trådar och det kanske finns en orsak.  Jag känner fortfarande att jag vill använda lakansremsor till något så jag ska klura ut något som blir litet bättre.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.